Ucraina

More Views

Ucraina

 

Details:

Tarif: 289 € / persoana in camera dubla 


Plecare din: Iasi


Transport: Autocar


Perioada: 04 - 08 noiembrie 2020, 4 nopti/ 5 zile


Ce vizitam?


Cernauti, Camenita si Hotin, Kiev

Ziua 1 – Miercuri 04 noiembrie | Iași – Suceava - Cernăuţi

Întâlnire la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Plecăm pe traseul Iași – Suceava – Cernăuți. In centrul orașului ne întâlnim cu ghidul local și începem vizitarea orașului. Vom face o plimbare pe strada pietonală a orașului, unde se află și Catedrala Română construită in anul 1859. Continuăm către Piața Centrală și Muzeul de Artă. Admirăm Primăria, Teatrul “Olga Kobyleanska”, Statuia lui Mihai Eminescu și Cinematograful. Ultimul obiectiv pe care îl vom vizita este Universitatea Națională din Cernăuți, fosta Reședință a mitropoliților Bucovinei și Dalmației din Cernăuți. Cazare la hotel Bukovyna 4* sau similar.

Ziua 2 – Joi, 05 noiembrie | Cernăuţi – Hotin – Cameniţa - Kiev

După micul dejun vom pleca spre Kiev. In drum vom vizita cetatea Hotin, important bastion de apărare pe malul Nistrului, a cărei construcție datează din secolul XIV. Drumul va trece și prin orasul Camenița, ale cărui origini datează din vremea dacilor. Sosire la Kiev în cursul serii. Cazare la Hotel Ukraine 4* sau similar.

Ziua 3 – Vineri, 06 noiembrie | Kiev

După micul dejun vom începe turul pietonal al Kievului şi vom asculta descrierile ghidului despre Piaţa Independenţei, catedralele Sf.Mihail (cu cupolele sale aurite), Sf.Sofia (cea mai veche biserică a oraşului) şi Sf.Andrei, monumentul lui Bogdan Hmelniţkii şi Porţile de Aur ale orasului. Turul panoramic al Kiev-ului continuă cu Opera Naţională, parcul Mariinski, Podul Indrăgostiţilor, Parlamentul. După terminarea turului de oraş, vom face un periplu prin Metroul din Kiev, care are numeroase staţii placate cu marmură sau granit şi decorate cu basoreliefuri sau picturi murale. Una din staţiile sale, “Arsenalna” este staţia la cea mai mare adâncime de pe glob.  Opţional, facem o excursie de o oră cu vaporaşul pe râul Nipru. Cazare la Hotel Ukraine 4* sau similar.

Ziua 4 – Sâmbătă, 07 noiembrie | Kiev

Mic dejun. Nici o vizită la Kiev nu e completă fără  complexul “Lavra Pechersk”, un ansamblu de biserici şi chilii săpate în stânca ale carui începuturi datează din anii 1000. Vom vizita cateva din bisericile complexului şi peşterile în care au fost săpate chiliile monahale, vom urca în turla marelui clopot, cu o înălţime de 96 m, de unde priveliştea Kievului se aşterne la picioare şi ne vom delecta ochii cu miniaturile muzeului , observabile doar  la microscop. Revenim în centrul oraşului si vom vizita muzeul dedicat tragediei de la Cernobil , o instituţie cu valenţe ştiinţifice, culturale şi educaţionale, care documentează şi păstrează istoria celui mai devastator dezastru nuclear din istoria omenirii (26 aprilie 1986). Cazare la Hotel Ukraine 4* sau similar.

Ziua 5 – Duminică, 08 noiembrie | Kiev - Chişinău - Iaşi

După micul dejun ne deplasăm către Iaşi, unde vom ajunge în cursul serii, în funcţie de formalităţile vamale. Drumul trece prin Chişinău, capitala Republicii Moldova.

   Adult în camera dublă                  289 €         
   Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar                  279 €
   Adult în cameră single                  379 €
   Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar                  225 €

Servicii incluse:

- 4 nopți de cazare la hoteluri de 4* cu mic dejun  

- Transport autocar

- Ghizi locali în Cernăuți și Kiev

- Însoțitor de grup

Servicii neincluse:

- Intrările la obiectivele turistice

- Taxele de oras


 

Termene de plata:

- 80 euro la înscriere

- Restul de plată până pe 15.10.2020

Excursii opționale:

Croaziera pe Nipru - 12 euro/ persoană

Acte Necesare:

Pașaport valabil

Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți.

Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal.

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.