Rusia - Moscova & St. Petersburg

More Views

Rusia - Moscova & St. Petersburg

 

Availability: Out of stock

Details:

Tarif: 975 € / persoana in camera dubla


Plecare din: Chisinau


Transport: Avion


Perioada:


21 - 27 iunie 2020, 6 nopti/ 7 zile


Ce vizitam?


Moscova - Piata Rosie, Catedrala Sf. Vasile, Teatrul Balsoi, Musoleul lui Lenin, Catedrala Mantuitorului, Manastirea Novodevichy, Arcul de Triumf, Sparrow Hills, Podul Bagration, Metroul, Kremlinul, Galeria Tretyakov, Manastirea Sfintei Treimi de la Serghiev Posad


Sankt Petersburg - Croaziera pe Neva, Muzeul Ermitaj, Bulevardul Nevskii Prospect, Piata Regala, Manastirea Lavrei Aleksander Nevskii, Fortareata Petru si Pavel, Palatul Peterhof 

Ziua 1 – Duminică 21 iunie,  | Iași – Chişinău - Moscova

Întâlnire duminică dimineaţă la ora 06:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Plecare pe traseul Iași –  aeroport Chisinău. Check-in și îmbarcare pe zborul companiei AirMoldova cu destinația Moscova. Decolare la ora 13:40, sosire în Moscova la ora 15:30. Ne întâlnim cu ghidul local şi începem un tur al celui mai mare oraş din Rusia. Ne îndreptăm către Piaţa Roşie unde admirăm Catedrala Sf. Vasile, o adevărată minune a arhitecturii ruseşti, Teatrul Balşoi, înfiinţat în 1776 printr-un decret imperial, Mausoleul lui Lenin. Continuăm către Cetedrala Mântuitorului, Mănăstirea Novodevichy, Arcul de Triumf, platforma de observare Sparrow Hills şi podul Bagration. Cazare la hotel Vega 4* sau similar. 

Ziua 2 – Luni 22 iunie | Moscova

Mic dejun. În prima partea a zilei vom face un “Tur al Metroului”, vizitând câteva staţii dintre cele mai frumoase din lume, decorate cu candelabre şi arcuri de marmură. Construcţia metroului a început în 1930. În prezent are o lungime de 260 km şi cuprinde peste 140 de staţii. Facem o pauză de prânz după care continuăm cu explorarea Kremlinului unde vom privi fascinaţi precum Napoleon Bonaparte la superbele cupole aurite şi la cele 17 biserici ale cetăţii. Încă din vechile timpuri, Kremlinul Moscovei a reprezentat centrul puterii politice din Rusia şi reşedinţa conducătorilor ruşi de-a lungul istoriei. Kremlinul, care în rusă înseamnă cetate fortificată, a fost construit între anii 1367-1368. Cazare la hotel Vega 4* sau similar.  

Ziua 3 –Marţi 23 iunie| Moscova 

Mic dejun. În prima parte a zilei vom merge la cel mai vizitat muzeu din Moscova, fiind cunoscut în toată lumea, Galeria Tretyakov. Instituţia este denumită de localnici Muzeul de Artă al Moscovei. Pavel Tretyakov a fost unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, un mare pasionat de artă, care a adunat de-a lungul vieţii numeroase opere care sunt expuse astăzi aici. Timp liber la dispoziţie în Moscova sau optional excursie la Serghiev Posad, în inima ortodoxiei ruse, situat la 70 km de Moscova. Aici vom vizita renumita Mănăstire a Sfintei Treimi, cea mai vestită din ţară. Dacă măreaţa Biserică a Maicii Domnului din Kremlin este considerată altarul Rusiei, Lavra Sfintei Treimi a Sfântului Serghide de Radonej este privită ca locul divin de naştere al poporului rus. Aici conducătorii ruşi sărutau Sfânta Cruce şi jurau să-şi ţină făgăduinţele lor, rugându-se înainte şi după războaie. Cazare la hotel Vega 4* sau similar. 

Ziua 4 – Miercuri 24 iunie | Moscova – St. Petersburg

Mic dejun. Ne îndreptăm către gara centrală din Moscova de unde ne îmbarcăm în trenul de mare viteză cu direcţia Sankt Petersburg. Aici vom descoperi Rusia mai aproape de Occident prin oraşul Sankt Petersburg, strălucind pe râul Neva. Vom face o croazieră pe Neva unde vom admira clădirile măreţului oraş de pe cele 2 maluri ale râului. Timp liber la dispoziţie. Cazare la hotel Diplomat 4* sau similar.  

Ziua 5 – Joi 25 iunie | St. Petersburg

Mic dejun. Începem ziua cu o vizită la Muzeul Ermitaj, cel mai mare muzeu de istorie şi artă din Rusia şi unul dintre cele mai mari din lume. Prima colecţie a fost deschisă spre vizitare în anul 1852. Astăzi, colecţiile din Muzeul Ermitaj sunt împărţite în cinci clădiri. De-a lungul timpului, în clădirile muzeului s-au adunat foarte multe colecţii, multe fiind unicate, majortatea dintre acestea fiind aduse de la Paris. Unele dintre cele mai faimoase lucrări ce se găsesc aici sunt: Zbor în Egipt, Sfânta Familie Rafael, Giogione, Danae. După-amiază vom face un tur de oraş unde vom admira ansamblurile arhitecturale, palatele şi podurile vestite în toată lumea. Admirăm călăreţul de aramă, Bulevardul Nevskii Prospect, primul bulevard construit în Sankt Petersburg, Piaţa Regală, Mănăstirea Lavrei Aleksander Nevskii şi cea mai veche construcţie a oraşului, Fortăreaţa Petru şi Pavel, ridicată pe malul râului Neva. Cazare la hotel Diplomat 4* sau similar. 

Ziua 6 – Vineri 26 iunie | St. Petersburg

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie în Sankt Petersburg sau excursie opţională la Palatul Peterhof, unul dintre cele mai impresionante palate construite de Petru cel Mare. Acesta seamănă cu Palatul Versilles din Franţa, având în interior o cameră a oglinzilor, iar sala de bal fiind decorată cu numeroase candelabre. Îmbinate într-un mod armonions, palatele, grădinile şi fântânile arteziene creează un cadru unic în care te poţi relaxa, poţi vizita palatele fastuoase încărcate de bogăţie arhitecturală sau te poţi odihni în grădinile superbe. Cazare la hotel Diplomat 4 * sau similar. 

Ziua 7 – Sâmbătă 27 iunie | St. Petersburg – Chişinău - Iaşi

Mic dejun. Ne îndreptăm către aeroportul din Sankt Petersburg  unde ne îmbarcăm pentru zborul direct către Chişinău cu compania AirMoldova care decolează la ora 09.35 ora locală și aterizează în Chişinău la ora 11:50, ora locală. Transfer din Chişinău către Iaşi cu autocarul.

   Adult în cameră dublă         
                        975 €
   Adult în cameră single                       1185 €
   BONUS - pentru insciere pana pe 31.01.2020      
   Asigurare medicala si STORNO       

Servicii incluse:

- 6 nopți de cazare la hoteluri de 4* cu mic dejun

- Bilet avion Chişinău – Moscova şi Sankt Petersburg – Chişinău

- Taxele de aeroport

- Bagaj de cala dus – întors de 23 kg, bagaj de mână de 8 kg

- Transport autocar Iaşi – Chişinău – Iaşi

- Bilet tren de mare viteză Moscova – Sankt Petersburg

- Transferuri aeroporturi – hoteluri – aeroporturi

- Transport autocar pe tot parcursul excursiei (excepţie ziua a 2-a)

- Ghid local vorbitor de Lb. Română pe tot parcursul excursiei

- Taxele de oraș

- Însoțitor de grup

- Plimbare cu vaporaşul pe râul Neva

- Bilet de intrare la Metroul din Moscova

- Bilet de intrare la Kremlin

- Bilet de intrare la Galeria Tretyakov

- Bilet de intrare la Muzeul Ermitaj

 Servicii neincluse:

- Taxa de viză – 75 euro – se obţine de către agenţie

- Excursiile opţionale

- Tips pentru ghid şi şofer – 25 euro

Termene de plata:

- 150 euro la înscriere

- 350 euro pana la 31.03.2020

- Restul de plată până pe 31.05.2020

Excursii opţionale:

- Serghiev Posad – 48 euro/persoană (minim 30 de persoane)

- Palatul Peterhof – 63 euro/persoană (minim 30 de persoane)

Acte Necesare:

Pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii din excursie

Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți

Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal

Informatii suplimentare:

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.