Roma si Napoli

More Views

Roma si Napoli

 

Availability: Out of stock

Details:

Tarif: de la 440 € / persoana in camera dubla 


Plecare din: Iasi


Transport: Avion


Perioada: 03 - 08 octombrie 2020, 5 nopti/ 6 zile


Ce vizitam?


Roma, Napoli, Coasta Amalfi, Insula Capri

Ziua 1 – Sâmbătă, 03 octombrie | Iași - Roma

Ora 11:30 – Intâlnire pe aeroportul Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Blue Air cu destinația Roma Fiumincino. Decolare la ora 13:40, sosire la Fiumincino la ora 15:00. Transfer privat de la aeroportul Fiumincino catre Roma. Împreuna cu ghidul local, începem descoperirea orașului Roma. Capitala Italiei are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. Începem vizitarea oraşului cu un tur pietonal. Din Piazza Venezia, ne îndreptăm către Piazza Del Popolo pe lângă Fontana di Trevi, Piazza Barberini şi Piazza di Spagna. Cazare la hotel IH Hotel Z3 4* sau similar.

Ziua 2 – Duminică, 04 octombrie | Roma

Mic dejun. Alături de ghidul local, începem ziua cu vizitarea celui mai mic stat independent din lume, Vatican, al cărui teritoriu constă dintr-o enclavă în orașul Roma. În muzeul Vaticanului, vom descoperi impresionantele colecții de antichități, sculpturi și fascinantele galerii de tapiţerii. Tot aici vom descoperi și opera de artă celebra Capela Sixtină, pictată de Michelangelo. Opere ce apațin lui Michelangelo vom mai descoperi în Bazilica San Pietro, cea mai mare biserică catolică din lume. După-amiază timp liber vizităm Colosseum-ul, una dintre cele şapte minuni ale lumii antice. Denumirea sa reală este cea de Amfiteatrul Flavian, acest monument fiind construit la cererea împăratului Vespasian și ulterior inaugurat de succesorul său Titus, ambii făcând parte din dinastia Flavi. În vremurile vechi, acest amfiteatru era utilizat ca arenă pentru gladiatori și pentru alte evenimente publice sau spectacole de teatru și diverse expediții de vânătoare. Titulatura Colosseum a devenit cunoscută în Evul Mediu, datorită asemănării sale cu o statuie imensă, cu structură impozantă, care-l înfățișa pe Nero. În apropiere se află şi Forurile Romane,o serie de piețe monumentale construite în decursul unui secol și jumătate în centrul Romei de către împărații romani. Cazare la hotel IH Hotel Z3 4* sau similar.

Ziua 3 – Luni, 05 octombrie | Roma - Napoli

Mic dejun. Părăsim orașul Roma și ne îndreptăm către Napoli. Napoli este cel mai mare oraş din sudul Italiei, vestit printre altele şi pentru delicioasa pizza napoletană. Oraşul are unul dintre cele mai mari centre istorice din lume şi se mândreşte cu un numar de 448 de biserici istorice. Facem un tur panoramic după care ne îndreptăm către Vezuviu, cel mai cercetat vulcan active din lume şi singurul vulcan activ al continentului european. Acesta a rămas în istorie prin erupţia catastrofală din perioada antică a lui Pliniu cel Bătrân în 79 d.Hr., când a devastat oraşele romane Pompei şi Herculaneium, ucigând mii de persoane. Cazare la hotel Cristina 3* sau similar.

Ziua 4 – Marţi, 06 octombrie | Napoli (Opţional Insula Capri şi Sorento)

Mic dejun. Timp liber în Napoli sau excursie opţională la Sorento şi Insula Capri. Insula Capri, sau insula sirenelor după cum o numeau grecii ce au colonizat insula în secolul al VII-lea. Frumuseţea ei deosebită, apele turcoaz şi Grota Albastră au transformat-o într-un adevărat simbol turistic al Italiei. Nu este de mirare că anual numeroşi turişti sunt atraşi de frumuseţea şi şarmul acestei insule. Vizităm satul Capri, fondat în jurul modernei Piazza Umberto I. Continuăm către Anacapri, un sat mult mai liniştit ce ne va fermeca cu privelişti spectaculoase. Ne întoarcem pe continent şi facem un pietonal al micului oraş Sorento. Cazare la hotel Cristina 3* sau similar.

Ziua 5 – Miercuri, 07 octombrie | Napoli – Coasta Amalfitană - Napoli

Mic dejun. Părăsim oraşul Napoli şi ne îndreptăm către Coasta Amalfitană. Coasta Amalfitană este una dintre cele mai frumoase porţiuni ale ţărmului Mării Tireniene, impresionând prin peisajele naturale spectaculoase şi prin localităţile pline de istorie. Amalfi este primul nostru popas. Oraşul s-a dezvoltat graţie comerţului cu porturile din Orient, arhitectura din Amalfi reflectă o importantă influenţă maură. Domul din Amalfi, construit în secolul al IX-lea, reprezintă cel mai important monument al acestui oraş şi păstrează nenumărate comori. Timp liber pentru plimbări şi shopping. (Accesul se face cu microbuze de maxim 21 de locuri, autocarele mai mari neavând acces).  Cazare la hotel Cristina 3* sau similar.

Ziua 6 – Joi, 08 octombrie | Napoli – Roma – Iasi

Mic dejun. Ne îndreptăm către Roma, aeroportul Fiumincino, pentru întoarcerea spre casă, check-in şi îmbarcare pe zborul companiei Blue Air cu destinația Iași. Decolare la ora 16:00, sosire la Iași la ora 19:20.

   Adult în camera dublă                  460 €         
   Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar                  460 €
   Adult în cameră single                  640 €
   Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar 
                 380 €
   Reducere Early Booking până la data de 29.02.2020                    20 €

Servicii incluse:

- 5 nopți de cazare la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

- Bilet de avion Iaşi – Roma – Iaşi

- Bagaj de mână (Troller 55x40x20 cm, maxim 10 kg)

- Ghid local

- Transport autocar

- Însoțitor de grup

Servicii neincluse:

- Intrările la obiectivele turistice

- Taxele de aeroport – 135 euro

- Bagaj de cală

- Microbuz Coasta Amalfitană (nu se poate intra cu autcarul)

- Taxele de oraş

Termene de plata:

- 200 euro la înscriere

- 300 euro până la 15.07.2020

- Restul de plată până pe 15.09.2020

Excursii opţionale:

- Insula Capri şi Sorento – 75 euro/persoană (biletul de vapor este inclus) (minim 25 de persoane)

 

 


Acte Necesare

Carte de identitate sau pașaport valabil

Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți

Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor. 

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.