Maramures

More Views

Maramures

 

Availability: Out of stock

Details:

Tarif: de la 790 lei / persoana in camera dubla


Plecare din: Iasi


Transport: Autocar


Perioade: 


10 - 14 iulie - epuizat


31 iulie - 4 august - epuizat


Ce vizitam?


Cascada Cailor, Muzeul Satului Maramuresean, Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, Cimitirul Vesel, Manastirea Peri, Manastirea Barsana, Plimbare cu Mocanita, Orasul Oradea, Muntii Apuseni, Pestera Ursilor, Pestera Scarisoara, Cetatea Alba Carolina si Salina Turda 


Ziua 1 – Miercuri, 10 iulie/ 31 iulie | Iași - Borșa 

Întâlnire la ora 06:45 in fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 07:00. Plecare pe traseul Iași – Borșa. În apropiere de Borșa, vom urca în Munții Rodnei la spectaculoasa Cascadă a Cailor. Cazare în Borșa la hotel Gabriela 3* sau similar. 

Ziua 2 – Joi, 11 iulie/ 01 august | Borșa – Vișeu De Sus – Sighetu Marmatiei

După micul dejun, ne deplasăm către Vișeu de Sus pentru o plimbare cu mocănița pe valea Vaserului. Durata călătoriei cu mocanița este de 6h 30m. Ne continuăm călătoria către Mănăstirea Bârsana care datează din anul 1390, o construcție impresionantă din bârne asamblate în sistem „blockbau”, cu picturi murale de scene din Geneză. Cazare în Sighetu Marmatiei la hotel Gradina Morii 3* sau similar. 

Ziua 3 – Vineri, 12 iulie/ 02 august | Sighetu Marmației – Săpânța – Oradea

După micul dejun, ne îndreptăm către Sighetu Marmației unde vom vizita Muzeul Satului care grupează, în principal, o colecție de case specifice zonei Maramureșului. Muzeul cuprinde peste 30 de gospodării, unele mobilate complet cu piesele originale. Continuăm să vizităm Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței care este format dintr-un muzeu situat în fosta închisoare politică. Memorialul are ca scop reconstituirea și păstrarea memoriei unor popoare, în particular celui român. Părăsim orașul Sighetu Marmației și ne îndreptăm către Săpânța unde vizităm Cimitirul Vesel, un cimitir faimos pentru crucile mormintelor viu colorate și picturile naive reprezentând scene din viața și ocupația persoanelor înhumate. Ne continuăm călătoria către Mănăstirea Peri, care se situează în prezent pe locul 3 ca înălțime între lăcașurile de cult din România având o înălțime maximă de 78 m. Cazare în Oradea la hotel Impero 3* sau similar. 

Ziua 4 – Sâmbătă, 13 iulie/ 03 august | Oradea – Munții Apuseni – Alba Iulia

După micul dejun, ne deplasăm către Munții Apuseni unde vom vizita Peștera Urșilor, Peștera Scărișoara. Ne indreptam catre Alba Iulia unde vom vizita Cetatea Alba Carolina. Cazare în Alba Iulia la hotel Mariss 3* sau similar. 

Ziua 5 – Duminică, 14 iulie/ 04 august | Alba Iulia - Turda - Iași

Mic dejun. În ultima zi, avem timp la dispoziție să vizităm Salina Turda, care constituie astăzi un adevărat muzeu de istorie al mineritului în sare. Starea excelentă de conservare a lucrărilor miniere și a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat  lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni obiectiv turistic, au făcut ca istoria și legenda să se împletească armonios.

   Adult în camera dublă                  840 lei         
   Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar                  810 lei
   Adult în cameră single                  1050 lei
   Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar                  620 lei
   Reducere Early Booking până la data de 31.03.2019                    50 lei

Servicii incluse:

- 4 nopți de cazare la hoteluri de 3* cu mic dejun

- Transport autocar

- Însoțitor de grup

Servicii neincluse:

- Intrările la obiectivele turistice

- Biletul pentru Mocăniță

Termene de plata:

Condiții de plată: 150 lei la înscriere, diferența până pe 25.06.2019 pentru plecarea din 10.07.2019, respectiv 15.07.2019 pentru plecarea din 31.07.2019

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.