Istanbul

More Views

Istanbul

 

Details:

Tarif: 185  / persoana in camera dubla


Plecare din: Iasi


Transport: Autocar


Perioada:


27 noiembrie - 01 decembrie 2020, 4 nopti/ 5 zile


BONUS: Istanbul by night


Ce vizitam?


Palatul Dolombhace, Biserica Sf. Sofia, Piata Sultanahmet, Moscheea Albastra, Hipodromul, Palatul Topkapi, Grand Bazaar, Moscheea Selimiye

Ziua 1 – Joi, 26 noiembrie | Iași - Istanbul

Întâlnire joi seară spre vineri, la ora 21:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 22:00. Plecăm pe traseul Iași – Giurgiu – Istanbul.

Ziua 2 – Vineri, 27 noiembrie | Istanbul

Ajungem în jurul orei 15:00, cazare la hotel. La ora 19:00, (BONUS) tur panoramic cu autocarul în Istanbul (se traversează Strâmtoarea Bosfor dinspre Europa spre Asia și invers). Cazare la hotel Bulvar Palas 4* sau similar. 

Ziua 3 – Sâmbătă, 28 noiembrie | Istanbul

Mic dejun. Începând cu ora 09:00, întreaga zi o dedicăm descoperirii splendorilor fostei capitale otomane, unicul oraș întins pe două continente, locul în care două lumi diferite și fascinante se unesc: Europa și Asia. Începem cu o vizită la Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit în secolul 19, fosta reședință a liderului suprem Mustafa Ataturk. Apoi Biserica Bizantină Sfânta Sofia (Hagia Sophia) și Palatului Topkapi - fostul palat al sultanilor și actualul Muzeu Național al Turciei, care adăpostește exponate unice: mâna dreaptă a Sfântului Ioan Botezatorul, sabia lui Ștefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Continuăm cu Piața Sultanahmet, Moscheea Albastră (Sultanahmet Mosque), Hipodromul și Basilica Cisterna. Pentru seară vă recomandăm o croazieră pe strâmtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagră de Marea Marmara, ocazie cu care puteți admira ambele maluri ale Istanbulului - european și asiatic, dar și faimoasele obiective turistice ale orașului, Galata și Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce (opțional). Cazare la hotel Bulvar Palas 4* sau similar. 

Ziua 4 – Duminică, 29 noiembrie | Istanbul

Mic dejun. Timp liber la dispoziție pentru shopping (Grand Bazar). După o zi încărcată de shopping, vă recomandăm o seară turcească cu cină și dansuri tradiționale (opțional). Cazare la hotel Bulvar Palas 3* sau similar. 

Ziua 5 – Luni, 30 noiembrie | Istanbul 

Mic dejun. Timp liber in Istanbul pentru vizite individuale sau croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Printului (include turul insulei cu trasura si masa). Insula Printului face parte dintr-un lant de noua insule, dintre care patru sunt mai importante: Buyukada, Heybeliada, Burgazada si Kinaliada. Pe tot parcursul plimbarii, care dureaza o ora si jumatate, se pot admira malurile european si asiatic al Istanbulului. Pe insula vom face o plimbare cu trasura pentru a admira strazile inguste, ticsite de tarabele cu fructe si peste proaspat. Cazare la hotel Bulvar Palas 4* sau similar. 

Ziua 6 – Marți, 01 decembrie | Istanbul - Iași

Mic dejun. Plecare la ora 08:00 spre România. Aproape de graniță cu Bulgaria, orașul Edirne găzduiește Moscheea Selimiye una dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, pe care o vom vizita (maxim 1 oră). Reluăm traseul spre Iași, unde vom ajunge în cursul nopții

   Adult în camera dublă                  185 €         
   Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar                  185 €
   Adult în cameră single                  255 €
   Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar    
                 170 €

Servicii incluse:

- 4 nopți de cazare în cameră dublă la hotel Bulvar Palas 4* cu mic dejun sau similar

- Transport autocar

- Însoțitor de grup

- Tur de oraș cu ghid local vorbitor de Lb. Română

- Istanbul by night (tur panoramic cu autocarul)

Servicii neincluse:

- Intrările la obiectivele turistice

 

Conditii de plata:

Condiții de plată: 75 euro la înscriere, diferența până pe 15.11.2020 

 

Excursii opționale:

Seară turcească ~ 35 euro/ persoană (minim 25 de persoane)

Croazieră pe Bosfor ~ 20 euro/ persoană (minim 25 de persoane)

Acte Necesare:

Pașaport valabil cel puțin 6 luni de la data întoarcerii din excursie și o pagină goală.

Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți.

Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal.

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.