Craciun in Georgia & Armenia

More Views

Craciun in Georgia & Armenia

 

Availability: Out of stock

Details:

Tarif: 759 € / persoana in camera dubla 


Plecare din: Iasi


Transport: Avion


Perioada: 21 - 27 decembrie 2019, 6 nopti/ 7 zile


Ce vizitam?


Georgia - Biserica Matekhi, fortareata Narikala, catedrala Sioni, basilica Anchiskati, Catedrala Sfanta Treime, Mtshketa, Biserica Jvari, Catedrala Svetiskhoveli, orasul Gori, orasul subteran Uplitsikhe;
Erevan -
Manastirea Sevanavank, Piata Republicii, Teatrul de Opera si Balet, Cultul Francez, Complexul Cascadelor, Echmiadzin, templul Zvartnost, Garni, Geghard, Khor Virap;


BONUS: Pentru primii 15 inscrisi - Cina in seara de Craciun

Ziua 1 – Sâmbătă, 21 decembrie | Iași - Bucureşti - Tbilisi

Întâlnire sâmbătă la ora 15:15 în fața magazinului Market -  fostul magazin Billa (gară). Plecare la ora 15.30 pe traseul Iași – Bacău – Focşani – Buzău – Aeroport Otopeni. Pauza de masă pe drum. Check-in începând cu ora 22.30 la compania Tarom, zbor către Tbilisi unde vom ajunge în jurul orei 03.55. Transfer la hotel. Cazare la Hotel Kopala Rikhe 4* sau similar.

Ziua 2 – Duminică, 22 decembrie | Tbilisi

Micul dejun la hotel.  Ziua e dedicată vizitării oraşului Tibilisi, capitala  Georgiei, localizată strategic la intersecţia drumurilor între Europa şi Asia, de-a lungul istoricului Drum al Mătăsii. Vom vedea cele mai importante atracţii ale oraşului: biserica Metekhi, fortăreaţa Narikala (una din cele mai vechi clădiri ale oraşului), băile sulfuroase, Sinagoga, catedrala Sioni, basilica Anchisktati şi Catedrala Sfânta Treime, a treia cea mai înaltă biserică ortodoxă din lume. Turul continuă cu bulevardul Rustaveli, cea mai importantă stradă a oraşului şi se termină la muntele Mtatsminda, de unde oraşul Tbilisi se întinde la picioare. Cazare la Hotel Kopala Rikhe  4* sau similar.

Ziua 3 – Luni, 23 decembrie | Tbilisi – Mtshketa – Gori – Uplistsikhe - Tbilisi

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau excursie opţională în care vom vizita Mtshketa, inima spirituală a Georgiei, fiind vechea capitală înainte de edificarea Tbilisi, cu o vechime de cca 2500 ani, cu multe monumente incluse în lista UNESCO. Vom vedea o capodoperă a  arhitecturii – biserica Jvari – construită la sfârşitul secolului VI şi maiestuoasa catedrală Svetitskhoveli. Excursia opţională continua către oraşul Gori, unde se vizitează casa memorială a dictatorului I.V. Stalin şi apoi peşterile oraşului subteran Uplitsikhe, după care ne reîntoarcem în Tbilisi. Cazare la Hotel Kopala Rikhe  4* sau similar.

Ziua 4 – Marți, 24 decembrie | Tbilisi - Erevan  

Mic dejun. Părăsim capitala Georgiei și ne îndreptăm cu autocarul către Armenia. În drumul nostru, după traversarea frontierei şi desfăşurarea formalităţilor vamale, vom face un popas pe malul lacului Sevan, unul din cele mai mari lacuri de apă dulce de altitudine din Eurasia, aflat la o altitudine de 1900 m. Vom vizita apoi mănăstirea Sevanavank, iniţial construită pe o insula în mijlocul lacului Sevan, transformată apoi în peninsulă prin retragerea apelor. Pauza de masă o vom lua la un restaurant pe traseu şi vom ajunge la Erevan aprox. la ora 18.00. După check-in şi o binemeritată odihnă vom coborî la restaurantul hotelului pentru cina festivă de Crăciun. Cazare la Hotel Erebuni 4* sau similar.

 Ziua 5 – Miercuri, 25 decembrie | Erevan – Echmiadzin – Zvartnost - Erevan

Mic dejun. Pornim într-un tur al oraşului Erevan. Vom vedea monumentul “Mama Armenia”, Piaţa Republicii, Teatrul de Operă şi Balet, Bulevardul de Nord, Colţul Francez şi Complexul Cascadelor, numit şi “Treptele spre Rai” (572 trepte). Excursia continuă şi înafara oraşului Erevan, către Echmiadzin  –“ locul în care Iisus a coborât din ceruri” -  unde vom vizita Catedrala, prima catedrală crestină din lume, construită la îinceputul anilor 300. Vom vizita apoi şi templul Zvartnost, construit în sec.VII,  după care ne reîntoarcem în Erevan.  Cazare la Hotel Erebuni 4* sau similar.

Ziua 6 – Joi, 26 decembrie | Erevan – Garni – Geghard – Khor Virap - Erevan

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau excursie opţională în care vom vizita complexul istoric de la Garni (cu templul în stil elenistic construit în sec. VII, băile romane cu mozaicuri din piatra şi ruinele palatului regal). Ne îndreptăm apoi către complexul monahal de la Geghard, care a adăpostit timp de secole suliţa cu care Longinus l-a străpuns pe Iisus. Excursia continuă către mănăstirea Khor Virap, în care a fost intemniţat Sf.Grigorie Iluminatorul, cel care a convertit Armenia la creştinism. De aici se deschide o splendidă privelişte asupra muntelui Ararat, considerat Muntele Sfânt al Armeniei, aflat astăzi pe teritoriul Turciei. Cazare la Hotel Erebuni 4* sau similar.

Ziua 7 – Vineri, 27 decembrie | Erevan – Bucuresti - Iasi

După miezul nopţii transfer la aeroportul internaţional Erevan unde ne vom îmbarca pe zborul companiei Tarom către Otopeni. Vom ajunge la Bucuresti în jurul orei 06.40 şi ne transferăm  în autocarul care ne va duce către casa, pe acelaşi traseu Otopeni – Buzău – Focşani – Bacău – Iaşi

   Adult în camera dublă                  759 €         
   Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar                  740 €
   Adult în cameră single                  869 €
   Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră                  689 €

Bonus: Pentru primii 15 inscrisi - Cina in seara de Craciun

Tariful include:

- Bilet de avion pe rutele Bucuresti – Tbilisi si Erevan – Bucuresti, zbor direct compania Tarom, bagaj de mana max.10 kg si bagaj de cala max.23 kg, cu catering la bord

- Taxele de aeroport

- 6 nopți de cazare la hoteluri 4* cu mic dejun

- Transfer cu autocarul  pe traseul Iasi – Bucuresti si retur

- Tur de oraş Tbilisi şi Erevan

- Transfer cu autocarul Tbilisi - Erevan

- Pranzul la restaurant local pe drumul Tbilisi – Erevan

- Ghid local in toate tururile de oras si excursii

- Biletele de intrare la obiectivele turistice din program (mai putin la cele din excursiile optionale)

- Parcările, taxele de drum

- Însoțitor de grup din partea agentiei

Tariful nu include:

- Excursiile optionale

- Asigurarea medicala

Condiții de plată:

- 100 euro la înscriere

- 300 euro până la 30.10.2019

- Restul de plată până pe 10.12.2019

Excursii opţionale: (minim 20 de participanti)

- Mtskheta, Gori si Uplitsikhe – 38 euro

- Garni, Geghard si Khor Virap – 25 euro

- Cina festiva in seara de Ajun – 40 euro

Acte Necesare:

Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii din calatorie

Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți

Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal

Informaţii suplimentare:
Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.