Danemarca si Germania

More Views

Danemarca si Germania

 

Availability: Out of stock

Details:

Tarif: de la 633 € / persoana in camera dubla 


Plecare din: Iasi


Transport: Avion


Perioada: 13 - 21 iulie 2019, 8 nopti/ 9 zile


Ce vizitam?


Castelul Kronbog, Copenhaga, Berlin, Dresda, Nurnberg, Romantic Strasse, Castelele Bavariei, Munchen


Ziua 1 – Sâmbătă, 13 iulie | Iași – Billund - Middelfart

Ora 17:45 – Intâlnire pe aeroportul Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizzair cu destinația Billund. Decolare la ora 19:45, sosire în Billund la ora 21:25. Cazare la hotel Comwell Middelfart 3* sau similar.

Ziua 2 – Duminică, 14 iulie | Odense – Helsingor – Copenhaga - Gedser

Mic dejun. Plecăm către oraşul Helsingor unde vom vizita castelul Kronborg. Este castelul ce a fost imortalizat de William Shakespeare sub numele de Elsinore în bine-cunoscuta sa piesă de teatru, Hamlet. Pe lângă celebritatea adusă de supranumele de castelul lui Hamlet, Kronborg se mândrește și cu faptul că este unul dintre castelele renascentiste ce s-au păstrat cel mai bine de-a lungul timpului. Ne îndreptăm către capitala Copenhaga unde vom face un tur pietonal. Vom vizita Statuia Micii Sirene, una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Copenhaga. Statuia este așezată pe o stâncă cu vedere la port ce îmbie turiștii să o admire. Ne îndreptăm către Biserica Sf. Alban, iar în drumul nostru putem observa Fortăreața Kastellet care este așezată pe o insulă. Ajungem la Palatul Amalienborg care este considerat unul dintre cele mai  reprezentative obiective arhitectonice daneze în stil rococo. De aici ne îndreptăm către Biserica lui Frederich, Grădina Regală și Palatul Rosenborg. Pătrundem din ce în ce mai mult în centrul orașului până ajungem la Turnul Rotund care este cel mai vechi observator astronomic în funcțiune din întreaga Europă, stelele fiind urmărite de aici încă din 1642. Cazare la hotel Zleep Copenhagen Airport 3* sau similar.

Ziua 3 – Luni, 15 iulie | Gedser – Rostock - Berlin

Mic dejun. Părăsim Danemarca printr-o scurtă trecere cu feribotul şi ne îndreptăm către Belin, capitala Germaniei, unde vom descoperi centrul vechi al oraşului. Turul nostrum începem din Piaţa Postdamer, continuăm către Poarta Branderburg, un marcant simbol al Berlinului, şi Clădirea Parlamentului. Revenim pe bulevardul principal şi coborâm către Piaţa Gendarmenmarkt, probabil cea mai frumoasă piaţă din oraş unde vom face o pauză de cafea. Contiuăm către Catedrala din Berlin, Alexanderplatz, unde se află turnul de televiziune, şi faimosul Zid al Berlinului. Cazare la hotel H4 Berlin Alexanderplatz 4* situat ultracentral sau similar. 

Ziua 4 – Marţi, 16 iulie | Berlin – Postdam (opţional)

Mic dejun. Avem întreaga zi la dispoziţie pentru a ne plimba prin Berlin. Recomandăm plimbare prin parcul Tiergarten, un parc umbros şi cu o mica insula în interior, un parc ce găzduieşte cea mai veche grădină zoologică din Germania ce se întinde pe 35 de hectare şi este casa a 1380 de specii. Opţional, putem face o excursie la frumosul Postdam, capitala landului Brandenburg. Punctul de atracţie a excursiei este Palatul Sanssouci, construit de regele Prusiei, Frederic al 2-lea şi inaugurat în anul 1747. Numele palatului ’’fără griji’’, nu a fost ales întâmplător. A fost numit astfel pentru că regele îl concepuse ca un loc de odihnă. Aici se retrăgea departe de obligaţiile curţii, dedicându-se vieţii personale. Întoarcere în Berlin. Cazare la hotel H4 Berlin Alexanderplatz 4* situat ultracentral sau similar. 

Ziua 5 – Miercuri, 17 iulie | Berlin – Dresda – Nurnberg

Mic dejun. Astăzi vom avea prilejul să vizităm unul dintre cele mai frumoase oraşe germane, Dresda, capital Saxoniei, situată pe râul Elba. Vom vizita Dresdner Schloss, locuit în trecut de regii Saxoniei şi de electori, a cărui particularitate este amestecul de stiluri arhitecturale – renascentiste, baroc şi clasic. Vom continua cu vizitarea Palatului Zwingler, un magnific ansamblu architectural baroc, Opera, impunătoare Catedrală, folosită în trecut ca biserica familiei regale, Catedrala luterana şi Primăria. Itinerariul nostru continuă către Nurnberg.  Cazare la hotel Arvena Park 4* sau similar. 

Ziua 6 – Joi, 18 iulie | Nurnberg – Romantic Strasse – Augsburg

Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Nurnbergul, al 2-lea oraş ca mărime din Bavaria. Facem un tur pietonal unde vom putea admira Castelul, Biserica Doamnei Noastre, Casa Memorială a pictorului Albrecht Durer, unde a trait până la moartea sa, vechea piaţă şi Biserica Sf. Sebald. Părăsim oraşul Nurnberg şi începem o frumoasă călătorie pe Drumul Romantic, îndreptându-ne către Dinkelsbuhl, oraş înfrăţit cu Sighişoara. Aici vom descoperi un oraş cetate, capodoperă a Evului Mediu, patru porţi de acces, 12 turnuri impecabil conservate, o reţea de străzi înguste, pavate cu piatră cubică, case vechi de scecole, matematic şi armonios ordonate. Continuăm Drumul Romantic către Nordlingen, un alt oraş cetate unic în Europa şi în lume prin diverse elemente proprii. Oraşul vechi este dominat de turnul înalt de aproape 100 metri al bisericii Sf. George. Excursia continuă către Donauworth, renumit pentru “Păpuşile Kathe-Kruse”, care au împlinit de curând 100 de ani. Cazare la hotel Gruner Baum 3* sau similar. 

Ziua 7 – Vineri, 19 iulie | Augsburg - Castelele Bavariei - Munchen

Mic dejun. În prima parte a zilei vom vizita Castelele Bavariei, Castelul Neuschwenstein și Hohenschwangau. Castelele au aparținut lui Ludovic al II-lea și sunt unele dintre cele mai frumoase din Europa. Un simbol al stilului renascentist, Castelul Neuschwenstein ne amintește de basmele copilariei, fiind o sursă de inspirație pentru castelul Frumoasei din Pădurea Adormită de la Disneyland. După-amiază  ne îndreptăm către Munchen, capitala economică a Germaniei. Munchen impresionează prin arhitectura pe care o are, cu straduțele și farmecul lor aparte, cu clădirile atent îngrijite ce par desprinse din povești. Vom face un tur pietonal și vom vizita Karlplatz, Biserica Sf. Michael, Catedrala din Munchen, Marienplatz și Primăria Veche. Cazare la hotel Holiday Inn Express West 3* sau similar.

Ziua 8 – Sâmbătă, 20 iulie | Munchen – Salzburg (opţional)

Mic dejun. Program liber la dispoziţie sau excursie opţională în Salzburg, oraşul lui Mozart. Oraşul acesta este ca o scenă de film, nu degeaba au filmat aici “Sunetul Muzicii”, datorită clădirilor impecabile în stil baroc, străduţelor liniştite, parcurilor atent îngrijite, munţilor superbi din fundal şi castelului din deal. Facem un tur pietonal ce cuprinde Grădinile Mirabell, Domul, Oraşul Vechi şi Casa lui Mozart. Timp liber disponibil în Salzburg. Cazare la hotel Holiday Inn Express West 3* sau similar.

Ziua 9 – Duminică, 21 iulie | Munchen - Iaşi

Mic dejun. Program liber la dispoziţie în centrul oraşului pentru ultimele cumpărături. La ora 13:30, ne îndreptăm către aeroport. Ajungem la ora 15:00 la aeroportul din Munchen unde ne îmbarcăm pentru zborul direct către Iași cu compania Blueair care decolează la ora 17:20 ora locală și aterizează în Iaşi la ora 20:20, ora locală.

 

   Adult în camera dublă                  663 €         
   Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar                  630 €
   Adult în cameră single                  900 €
   Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar                  499 €
   Reducere Early Booking până la data de 28.02.2019                    30 €

Servicii incluse:

- 8 nopți de cazare la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

- Bilet de avion Iaşi – Billund şi Munchen - Iaşi

- Transport autocar

- Ferry Gedser - Rostock

- Parcările, taxele de drum

- Însoțitor de grup

- Asigurarea medicală + storno - BONUS

Servicii neincluse:

- Intrările la obiectivele turistice

- Bagaj de cală

- Taxele de aeroport – 135 euro (pot suferi modificări până la emiterea biletelor)

- Taxele de oraş

Termene de plata:

- 100 euro la înscriere

- 300 euro până la 30.04.2019

- Restul de plată până pe 25.06.2019

Excursii opţionale:

- Postdam – 45 euro/persoană (minim 25 de persoane)

- Salzburg – 30 euro/persoană (minim 25 de persoane)

Acte Necesare

Carte de identitate sau pașaport valabil

Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți

Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor. 

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.