Croatia, Muntenegru si Serbia

More Views

Croatia, Muntenegru si Serbia

 

Details:

Tarif: 520 € / persoana in camera dubla


Plecare din: Iasi


Transport: Autocar


Perioada: 15 - 23 august 2020, 8 nopti/ 9 zile


Ce vizitam?


Belgrad, Canionul Tara, Podgorica, Budva, fiordul Kotor, Dubrovnik, Split, Zagreb, Parcul National Plitvice, Pestera Postojna, Orasul Ljubljana

Ziua 1 – Sâmbătă, 15 august | Iași – Timişoara - Belgrad

Întâlnire vineri seară la ora 22:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 23:00. Plecare pe traseul Iași – Lacu Rosu – Sovata – Mediaş – Sibiu – Deva – Timişoara - Belgrad. Am ajuns pe malurile Dunării în Belgrad, un oraș primitor și mare, fiind al 3-lea oraș ca mărime de pe malurile Dunării după Viena și Budapesta. Începem vizitarea orașului cu Catedrala Sf. Sava, considerată cea mai mare biserică ortodoxă din lume. Continuăm vizitarea orașului cu Biserica Sf. Mark și Muzeul Național de Istorie. Ne îndreptăm către Fortăreața Kalemegdan care datează din secolul al XVIII-lea, parcurgând strada Knez Mihailova, principala stradă pietonală plină de magazine și de spectacole stradale. Cazare la hotel Holiday Inn Express Belgrade City 4* sau similar.

Ziua 2 – Duminică, 16 august | Belgrad - Kolasin

Mic dejun. Excursia continuă către Kolasin, Muntenegru. Pe traseu putem admira parcul național Drumitor. Tot pe traseul nostru către Kolasin, trecem Canionul Tara, un pod impresionant care leaga două masive muntoase. Canionul Tara se întinde pe o lungime de peste 80 km și are o adâncime de 1300 m. Este al 2-lea ca mărime din lume. Cazare în Kolasin la Hotel & Resort Gacka 4* sau similar. 

Ziua 3 – Luni, 17 august | Kolasin – Podgorica - Budva

Mic dejun. Începem explorarea orașului Podgorica, un oraș aflat la intersecția culturală a mai multor drumuri, importante din punct de vedere istoric, lângă râurile Zeta, Moraca, Cijevna, Ribnica și Sitnica. Începem vizitarea orașului cu Biserica Învierea Domnului și continuăm cu un tur de oraş cu autocarul. După-amiază, plecăm către Budva, metropola turistică a Muntenegrului. Numeroasele plaje şi peisaje împrejmuiesc mica staţiune de la Marea Adriatică. Cazare la hotel Mena 3* sau similar.

Ziua 4 – Marți, 18 august | Budva (opţional Kotor)

Mic dejun. Timp liber sau excursie opţională de-a lungul fiordului Kotor, cel mai sudic fiord in lume. Vom vizita cele mai spectaculoase orăşele al fiordului. Începem cu un tur pietonal în Tivat, oraşul bogaţilor, şi continuăm cu oraşul Kotor, unde vom putea admira cetatea dar şi frumuseţile oraşului. Timp liber pentru masă şi pentru plimbare. Părăsim oraşul Kotor, şi ne îndreptăm către Perast, de unde putem admira mănăstirea de pe insulă. Facem turul complet al fiordului şi revenim în Budva. Timp liber în Budva. Cazare la hotel Mena 3* sau similar.

Ziua 5 – Miercuri, 19 august | Budva – Dubrovnik - Split

Mic dejun. Ne îndreptăm către Dubrovnik, oraș cunoscut ca perla turismului croat. Dubrovnik a reprezentat întotdeauna tezaurul bogației arhitectonice și culturale pentru turiști. Începem vizitarea orașului cu Poarta Pile și Mănăstirea Franciscana. Ajungem pe strada Stradun, care este strada principală a orașului, cea mai lungă reprezentând mândria localnicilor. Ne îndreptăm către Piața Luza de unde putem admira Turnul cu Clopot. Tot în această piață regăsim și Columna lui Orlando, Biserica Sf. Blaise dar și Palatul Sponza. Continuăm vizita către Palatul Rectorilor, care a fost Palatul Consiliului Major, iar astăzi funcționează ca Muzeu de Istorie. În apropierea muzeului, vom vizita și Catedrala, una din cea mai interesantă și reprezentativă clădire a orașului cetate. Continuăm vizita orașului Split, cel mai mare oraş de pe coasta Dalmata, pe care îl putem considera nu doar un oraș medieval, ci chiar un oraș antic locuit până în prezent. Vizităm Catedrala Sf. Dominus care este un complex religios format din biserica dedicată Fecioarei Maria, un mausoleu imperial otoman și două clopotnițe. Continuăm vizita către Poarta de Aur, intrarea principală a Palatului lui Dioclețian. Ultimul obiectiv, este Palatul lui Dioclețian, o operă monumentală datorită dimensiunii sale. Cazare în zona Sibenik la hotel Panorama 4* sau similar.

Ziua 6 – Joi, 20 august | Split – Parcul Național Plitvice - Postojna

Mic dejun. Părăsim orașul Split și ne îndreptăm către Parcul Naţional Plitvice. Parcul Național Plitvice, format dintr-o salbă de lacuri limpezi, și cascade amplasate într-o zona de o frumusețe și sălbăticie rară. Vom petrece aproximativ 5 ore în care facem un tur al parcului cu vaporașul electric și cu trenulețul. Putem admira lacul, canionul Limestone, cele două cascade impresionante și vegetația sălbatică. Dupa ce ne încărcăm bateriile în acest minunat parc, ne îndreptăm către Peștera Postojna. Cazare la hotel Malovec 3* sau similar.

Ziua 7 – Vineri, 21 august | Postojna – Ljubljana – Zagreb

După micul dejun, vizităm Peştera Postojna, una dintre cele mai mari grote europene. Mai bine de 20 de kilometri de galerii, săli şi coridoare magnifice, este cea mai mare atracţie turistică din Slovenia şi unul dintre cele mai mari monumente carstice din lume. Continuăm excursia către Ljubljana. Verdeaţa oraşului te lasă uimit, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasă. Vizităm Podul Triplu care face legătura dintre oraşul nou şi centrul vechi, Podul Dragonilor, Catedrala din Ljubliana – Sfântul Nicolae, fântâna Robba, Primăria şi Castelul Ljubljana, care datează din secolul al XV-lea ce se află pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Părăsim Slovenia și ne îndreptăm către Zagreb. Cazare la hotel Europa 3* sau similar.

Ziua 8 – Sâmbătă, 22 august | Zagreb – Budapesta – Oradea

Mic dejun. Începem descoperirea capitalei Croației printr-un tur pietonal care cuprinde următoarele obiective turistice: Catedrala din Zagreb, Piața Ban Jelacic, Poarta Fecioarei Maria, Parlamentul Croației, Biserica Sf. Mark, Turnul Lotrščak și Teatrul Național din Zagreb. Cazare la hotel Rebro 3* sau similar. După turul pietonal, părăsim Croația, tranzităm Ungaria și ajungem în Oradea. Cazare la hotel Impero 3* sau similar.

Ziua 9 – Duminică, 23 august | Oradea – Iași

După micul dejun, ne îndreptăm către Iași, unde vom ajunge în cursul serii.

   Adult în camera dublă                  520 €         
   Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar                  510 €
   Adult în cameră single                  655 €
   Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar    
                 410 €

Servicii incluse:

- 8 nopți de cazare la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

- Transport autocar

- Parcările, taxele de drum

- Însoțitor de grup

Servicii neincluse:

- Intrările la obiectivele turistice

- Taxele de oraş

Termene de plata:

- 100 euro la înscriere

- Restul de plată până pe 30.07.2020

Excursie opţională:

- Fiordul Kotor – 25 euro/persoană (minim 25 de persoane)

Acte Necesare:

Carte de identitate sau pașaport valabil.

Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți

Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.