Croatia, Muntenegru si Serbia

More Views

Croatia, Muntenegru si Serbia

 

Availability: Out of stock

Details:

Tarif: de la 420 € / persoana in camera dubla


Plecare din: Iasi


Transport: Autocar


Perioada: 17 - 25 august 2019, 8 nopti/ 9 zile


Ce vizitam?


Budapesta, Zagreb, Ljubljana, Parcul National Pltivice, Sibenik, Split, Golful Kotor, Mostar, Medugorje, Dubrovnik, Podgorica, Parcul National Drumitor, Canionul Tara, Belgrad

Ziua 1 – Sâmbătă, 17 august | Iași - Budapesta

Întâlnire vineri seară spre sâmbătă la ora 21:45 în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 22:00. Plecare pe traseul Iași – Budapesta unde vom ajunge in jurul orei 15:00, cazare la hotel. Dupa check in, tur panoramic unde vom putea admira Citadela, Opera, Piața Eroilor, Parlamentul, Palatul Regal, Catedrala Regală. Cazare la hotel Expo Congress 4* sau similar.

Ziua 2 – Duminică, 18 august | Budapesta - Zagreb

Mic dejun. Excursia continuă către Zagreb, iar în drumul nostru vom putea admira cel mai mare lac din Europa Centrală, lacul Balaton. Ajungem în Zagreb și vizităm Catedrala din Zagreb, Piața Ban Jelacic, Poarta Fecioarei Maria, Parlamentul Croației, Biserica Sf. Mark, Turnul Lotrščak, Teatrul Național din Zagreb și Muzeul de artă Mimara, care deține una dintre cele mai valoroase colecții de artă din Europa, ce cuprinde peste 3500 de exponate semnate de Van Gogh, Da Vinci sau Rubens. Cazare la hotel Rebro 3* sau similar. 

Ziua 3 – Luni, 19 august | Zagreb (opţional – Ljubljana)

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie sau excursie opţională în capitala Slovenien, Ljubljana. Pornim împreună să vedem cu ochii noştri cum se integrează într-un prezent virbrant şi viu. Verdeaţa oraşului te lasă uimit, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasă. Vizităm Podul Triplu care face legătura dintre oraşul nou şi centrul vechi, Podul Dragonilor, Catedrala din Ljubliana – Sfântul Nicolae, fântâna Robba, Primăria şi Castelul Ljubljana, care datează din secolul al XV-lea ce se află pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Cazare la hotel Rebro 3* sau similar.  

Ziua 4 – Marți, 20 august | Zagreb – Plitvice – Sibenik  

Mic dejun. Părăsim capitala Croației și ne îndreptăm către Sibenik. În drumul nostru, vom face un popas în Parcul Național Plitvice, format dintr-o salbă de lacuri limpezi, și cascade amplasate într-o zona de o frumusețe și sălbăticie rară. Vom petrece aproximativ 5 ore în care facem un tur al parcului cu vaporașul electric și cu trenulețul. Putem admira lacul, canionul Limestone, cele două cascade impresionante și vegetația sălbatică. Dupa ce ne încărcăm bateriile în acest minunat parc, ne îndreptăm către Sibenik. Cazare la hotel Panorama Sibenik 4* sau similar. 

Ziua 5 – Miercuri, 21 august | Sibenik – Split – Mostar - Medugorje

Mic dejun. Vizităm Catedrala Sf. Iacov construită în stil gotic, cât și renascentist. Continuăm călătoria către Split, cel mai mare oraş de pe coasta Dalmata, pe care îl putem considera nu doar un oraș medieval, ci chiar un oraș antic locuit până în prezent. Vizităm Catedrala Sf. Dominus care este un complex religios format din biserica dedicată Fecioarei Maria, un mausoleu imperial otoman și două clopotnițe. Continuăm vizita către Poarta de Aur, intrarea principală a Palatului lui Dioclețian. Ultimul obiectiv, este Palatul lui Dioclețian, o operă monumentală datorită dimensiunii sale. Trecem frontiera în Bosnia-Hertegovina, pentru a vizita centrul istoric al oraşului Mostar, cu influenţe arhitecturale medieval otomane şi neoclasice din timpul dominaţiei habsburgice. Ne întoarcem către Medugorje, oraş vizitat anual de peste 1 milion de pelerini, dupa ce Fecioara Maria ar fi apărut în faţa mai multor copii. Cazare la hotel Herceg 4* sau similar. 

Ziua 6 – Joi, 22 august | Medugorje – Dubrovnik - Podgorica

Mic dejun. Ne îndreptăm către Dubrovnik, oraș cunoscut ca perla turismului croat, Dubrovnik a reprezentat întotdeauna tezaurul bogației arhitectonice și culturale pentru turiști. Începem vizitarea orașului cu Poarta Pile și Mănăstirea Franciscana. Ajungem pe strada Stradun, care este strada principală a orașului, cea mai lungă reprezentând mândria localnicilor. Ne îndreptăm către Piața Luza de unde putem admira Turnul cu Clopot. Tot în această piață regăsim și Columna lui Orlando, Biserica Sf. Blaise dar și Palatul Sponza. Continuăm vizita către Palatul Rectorilor, care a fost Palatul Consiliului Major, iar astăzi funcționează ca Muzeu de Istorie. În apropierea muzeului, vom vizita și Catedrala, una din cea mai interesantă și reprezentativă clădire a orașului cetate. Timp liber la dispoziție. Continuăm itinerariul spre Podgorica, Muntenegru. Pe traseu, vom face o oprire la cel mai sudic fiord din lume, fiordul Kotor. Cazare la hotel Oasis 4* sau similar. 

Ziua 7 – Vineri, 23 august | Podgorica – Belgrad

Mic dejun. Începem explorarea orașului Podgorica, un oraș aflat la intersecția culturală a mai multor drumuri, importante din punct de vedere istoric, lângă râurile Zeta, Moraca, Cijevna, Ribnica și Sitnica. Începem vizitarea orașului cu Biserica Învierea Domnului și continuăm către galeria de artă din complexul Dvorac Petrovica. Excursia continuă către Belgrad. Pe traseu putem admira parcul național Drumitor. Tot pe traseul nostru către Belgrad, trecem Canionul Tara, un pod impresionant care leaga două masive muntoase. Canionul Tara se întinde pe o lungime de peste 80 km și are o adâncime de 1300 m. Este al 2-lea ca mărime din lume. Cazare în Belgrad la hotel Srbija 3* sau similar. 

Ziua 8 – Sâmbătă, 24 august | Belgrad - Timişoara

Mic dejun. Am ajuns pe malurile Dunării în Belgrad, un oraș primitor și mare, fiind al 3-lea oraș ca mărime de pe malurile Dunării după Viena și Budapesta. Începem vizitarea orașului cu Catedrala Sf. Sava, considerată cea mai mare biserică ortodoxă din lume. Continuăm vizitarea orașului cu Biserica Sf. Mark și Muzeul Național de Istorie. Ne îndreptăm către Fortăreața Kalemegdan care datează din secolul al XVIII-lea, parcurgând strada Knez Mihailova, principala stradă pietonală plină de magazine și de spectacole stradale. Timp liber. Spre seară ne îndreptăm către Timișoara. Cazare la hotel Reghina 3* sau similar. 

Ziua 9 – Duminică, 25 august | Timișoara – Iași

După micul dejun, ne îndreptăm către Iași, unde vom ajunge în cursul serii.

 

   Adult în camera dublă                  445 €         
   Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar                  435 €
   Adult în cameră single                  565 €
   Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar                  350 €
   Reducere Early Booking până la data de 28.02.2019                    25 €

Servicii incluse:

- 8 nopți de cazare la hoteluri de 3* și 4* cu mic dejun

- Transport autocar

- Parcările, taxele de drum

- Însoțitor de grup

Servicii neincluse:

- Intrările la obiectivele turistice

- Asigurarea medicală

- Taxele de oraş 

 

Termene de plata:

- 50 euro la înscriere

- 150 euro pana la 30.05.2019

- Restul de plată până pe 31.07.2019

Excursie opţională:

- Ljubljana – 30 euro/persoană (minim 25 de persoane)

Acte Necesare:

Carte de identitate sau pașaport valabil.

Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți

Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.