Fiordurile Norvegiei si Danemarca

More Views

Fiordurile Norvegiei si Danemarca

 

Details:

Tarif: de la 1015 € / persoana in camera dubla 


Plecare din: Iasi


Transport: Avion


Perioada: 26 iulie - 05 august 2020, 10 nopti/ 11 zile


Ce vizitam?


Stavanger, Haugesund, Bergen, ghetarul Briksdal, Drumul Trolilor si Drumul Vulturilor, Fiordurile Norvegiei, Cascadele  "Cele sapte surori", Oslo, Kronborg - Castelul lui Hamlet, Copenhaga si Odense

Ziua 1 – Duminică, 26 iulie | Iași – Billund - Aalborg

Ora 12:00 – Intâlnire pe aeroportul Iași cu reprezentantul agenției pentru check-in și îmbarcare pe zborul companiei Wizz Air cu destinația Billund. Decolare la ora 12:00, sosire în Billund la ora 15:35. De la Billund, ne îndreptăm către Aalborg. Cazare la hotel Scheelsminde 4* sau similar.

Ziua 2 – Luni, 27 iulie | Aalborg – Hirtshals – Kristiansand - Stavanger

Mic dejun. Părăsim oraşul Aalborg şi ne îndreptăm către Hirtshals unde ne vom îmbarca pe feribot şi vom traversa către Kristiansand, Norvegia. Continuăm drumul de poveste către Stavanger. Pe parcurs, vom putea admira frumuseţile naturale ale Norvegiei. Ajungem în Stavanger, al 4-lea municipiu ca mărime din Norvegia. Oraşul este intitulat capitala petrolieră a Norvegiei, acesta dezvoltându-se foarte mult în urma descoperirii petrolului din Marea Nordului. Este unul dintre cele mai vechi oraşe ale ţării. În cadrul unui tur pietonal, vom putea admira cele mai importante obiective ale oraşului: Turnul Valberg, Catedrala, Monumentul Celor Trei Săbii şi Muzeul Petrolului. Cazare la hotel Sverre 4* sau similar.

Ziua 3 – Marţi, 28 iulie | Stavanger – Haugesund – Bergen

După micul dejun ne vom îndrepta către Bergen. Drumul care leagă aceste două oraşe il vom parcurge atât cu autocarul cât şi cu feribotul. Pe drum, vom face un scurt popas în Haugesund, o aşezare de pe Coasta de Vest a Norvegiei, o zonă locuita de vikingi şi reşedinţă a primilor regi ai Norvegiei. După-amiază ajungem în Bergen un oraș maritim, al 2-lea ca mărime după Oslo, plin de magazine, cafenele, muzee și restaurant. Facem un tur pietonal prin orașul Bergen unde putem admira Parcul și Lacul Central, Piața Centrală, Universitatea din Bergen, Biserica Sf. John. Continuăm plimbarea și ajungem în centrul istoric al orașului, unde putem admira și portul care este mărginit de case colorate. Cazare la hotel Comfort Hotel Bergen Airport 4* sau similar. 

Ziua 4 – Miercuri, 29 iulie | Bergen

Mic dejun. Astăzi dedicăm întreaga zi relaxării. Ne aflăm în Capitala Fiordurilor. În prima parte a zilei, vom vizita oraşul Gamle Bergen, muzeu ce reprezintă o reconstituire a acestei aşezări, cu aproximativ 50 de case realizate în stilul arhitectural specific secolelor XVIII – XX. Pe lângă casele private ale locuitorilor oraşului, vizitatorii mai pot vedea şi diverse magazine, aşa cum arătau odinioară: frizeria, brutăria, stomatologia şi cabinetele pentru consultaţiile medicale. Următorul obiectiv este muntele Floien unde vom urca cu funicularul pentru o vedere panoramică a orașului. După-amiază, se poate opta pentru o croazieră cu vaporaşul. Cazare la hotel Comfort Hotel Bergen Airport 4* sau similar. 

Ziua 5 – Joi, 30 iulie | Bergen – Forde (Opţional gheţarul Briksdal)

Mic dejun. Părăsim oraşul Bergen şi ne îndreptăm către zona Forde. Pe drum vom trece cu feribotul de la Oppedal la Lavik. După-amiază vom ajunge la cazare. Timp liber de odihnă sau opţional se poate merge la gheţarul Briksdal care are o înălţime de 1200m şi oferă o privelişte spectaculoasă. Cazare la hotel Scandic Sunnfjord Hotel & Spa 4* sau similar.

Ziua 6 – Vineri, 31 iulie | Forde – Geiranger- Trollstigen - Hamar

Mic dejun. Începem aventura Norvegiană către cel mai frumos fiord din lume, fiordul Geiranger. De la Hellesylt, ne îmbarcăm pe o croazieră către Geiranger. În timpul croazierei vom putea admira şi spectaculoasele cascade numite “Cele şapte surori”, care au o înălţime de aproximativ 250 m şi sunt formate din şapte căderi direct în fiord. Dupe ce debarcăm, străbatem Drumul Vulturilor şi ne îndreptăm către Drumul Trolilor sau Trollstigen. Trollstigen este unul dintre cele mai apreciate atracții din Norvegia de către turiști. La o altitudine înaltă, Drumul Trolilor străbate piscuri muntoase enorme. De aici plecăm către localitatea Hamar. Cazare la hotel Victoria 4* sau similar.

Ziua 7 – Sâmbătă, 01 august | Hamar - Oslo

Mic dejun. Continuăm excursia către Oslo. Începem explorarea minunatului oraș Oslo care găzduiește o multitudine de muzee și atracții turistice. Primul obiectiv este muzeul Fram, un muzeu construit în amintirea explorării norvegiene din zona polară și este așezat pe peninsula Bygdoy. Continuăm cu unul dintre cele mai vizitate muzee din Oslo, Parcul de Artă Vigeland unde vom întâlni sculpturi din secolele XIX-XX, ce aparțin lui Gustav Vigeland. În apropierea muzeului se află și parcul cu același nume pe unde vom face o scurtă plimbare. Cazare la hotel Radisson Blu Hotel Oslo Alna 4* sau similar.

Ziua 8 – Duminică, 02 august | Oslo

Mic dejun. Continuăm vizitarea oraşului Oslo pe îndelete. Revenim în centrul orașului cu un tur pietonal unde vom putea admira Palatul Regal, Teatrul Național, Parlamentul, Catedrala din Oslo, Portul, Fortăreața Akershus și Primăria. Timp liber la dispoziție pentru cumpărături și plimbări individuale. Cazare la hotel Radisson Blu Hotel Oslo Alna 4* sau similar.

Ziua 9 – Luni, 03 august | Oslo – Helsingborg - Helsingor

Mic dejun. După micul dejun, ne îmbarcăm în autocar cu destinația Helsingor. Plecăm din Norvegia, traversăm Suedia și ajungem la Helsingor în Danemarca. Din orașul Helsingborg în Helsingor vom face o scurtă trecere cu feribotul. După trecerea cu feribotul, facem o oprire la castelul Kronborg. Este castelul ce a fost imortalizat de William Shakespeare sub numele de Elsinore în bine-cunoscuta sa piesă de teatru, Hamlet. Pe lângă celebritatea adusă de supranumele de castelul lui Hamlet, Kronborg se mândrește și cu faptul că este unul dintre castelele renascentiste ce s-au păstrat cel mai bine de-a lungul timpului. Cazare la hotel Sleep2night 3* sau similar. 

Ziua 10 – Marţi, 04 august | Helsingor – Copenhaga - Odense

După micul dejun, ne îndreptăm către capitala Copenhaga unde vom face un tur pietonal. Vom vizita Statuia Micii Sirene, una dintre cele mai faimoase atracții turistice din Copenhaga. Statuia este așezată pe o stâncă cu vedere la port ce îmbie turiștii să o admire. Ne îndreptăm către Biserica Sf. Alban, iar în drumul nostru putem observa Fortăreața Kastellet care este așezată pe o insulă. Ajungem la Palatul Amalienborg care este considerat unul dintre cele mai  reprezentative obiective arhitectonice daneze în stil rococo. De aici ne îndreptăm către Biserica lui Frederich, Grădina Regală și Palatul Rosenborg. Pătrundem din ce în ce mai mult în centrul orașului până ajungem la Turnul Rotund care este cel mai vechi observator astronomic în funcțiune din întreaga Europă, stelele fiind urmărite de aici încă din 1642. Părăsim Copenhaga și ne îndreptăm către Odense. Cazare în zona Middelfart la hotel Comwell 4* sau similar.

Ziua 11 – Miercuri, 05 august | Odense – Billund - Iaşi

Mic dejun. În prima parte a zilei revenim în Odense al treilea cel mai mare oraş din Danemarca, unde facem un tur de oraş şi vom admira cele mai importante obiective turistice. Ne îndreptăm către aeroportul din Billund unde ne îmbarcăm pentru zborul direct către Iaşi cu compania Wizz Air care decolează la ora 16:15 ora locală și aterizează în Iaşi la ora 19:45 ora locală.

   Adult în camera dublă                  1055 €         
   Al 3-lea adult în cameră dublă cu pat suplimentar                  1005 €
   Adult în cameră single                  1355 €
   Copil < 11.99 ani cu 2 adulți în cameră fără pat suplimentar  
                   855 €
   Reducere Early Booking până la data de 29.02.2020                      40 €

Servicii incluse:

- 9 nopți de cazare la hoteluri de 4* şi 1 noapte la hotel de 3* cu mic dejun

- Bilet de avion Iaşi - Billund – Iaşi

- Bagaj de mână şi prioritate la îmbarcare (Troller 55x40x23 cm, maxim 10 kg şi poşeta/rucsac 40x30x20 cm)

- Croazieră pe Fiordul Geiranger

- Transport autocar

- Bilete feribot pentru toate traversările (7 traversări)

- Ghid local în Oslo şi Copenhaga

- Parcările, taxele de drum și pod

- Însoțitor de grup

Servicii neincluse:

- Intrările la obiectivele turistice

- Taxele de aeroport – 135 euro

- Bagaj de cală

- Taxele de oras

Termene de plata:

- 150 euro la înscriere

- 500 euro pana la 30.04.2020

- Restul de plata pana pe 30.06.2020

Excursie opționala:

Gheţarul Briksdal – 25 euro/persoană (minim 25 de participanţi)

Acte Necesare:

Carte de identitate valabilă emisă după anul 2009 și care are înscrisă mențiunea cetățeniei române sau pașaport valabil

Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți

Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.