Iordania

More Views

Iordania

 

Availability: Out of stock

Details:

Tarif: de la 495€ / persoana in camera dubla


Plecare din: Iasi si Bucuresti


Transport: Avion


Perioada: 01 - 05 octombrie 2019, 4 nopti/ 5 zile


Ce vizitam?


Amman, Jerash, Petra, Desertul Wadi Rum, Madaba, Muntele Nebo, Drumul Regilor, Marea Moarta, Kerak

Ziua 1 – Marți, 01 octombrie | Iaşi - București – Amman

Ora 00:30 –  Întâlnire la autogara Codreanu pentru transfer Aeroport Otopeni cu compania Massaro Ajungem la aeroport la ora 07:30. Decolare către Amman la ora 09:30, aterizare la 12:10 pe aeroportul international din Amman, Queen Alia. Bun venit in Regatul Hașemit al Iordaniei. Ne întâlnim cu ghidul local și începem vizitarea oraşului Amman cu Citadela şi Teatrul Roman, 2 dintre cele mai populare situri arheologice din oraş. Timp liber pe seară. Cazare şi cină la hotel Sparr 3* sau similar.                                      

Ziua 2 – Miercuri, 02 octombrie | Amman – Madaba - Muntele Nebo – Locul Botezului – Marea Moartă

Dupa micul dejun ne îndreptăm către Madaba, de-a lungul drumului regilor. Cunoscut mai ales pentru mozaicurile sale spectaculoase bizantine, Madaba găzduiește faimoasa hartă a Ierusalimului din secolul al VI-lea. Următoarea oprire o vom face la Muntele Nebo, locul de unde Moise a descoperit Țara Sfântă și Marea Moartă, și de unde putem vedea Ierusalimul, Ierihonul și Marea Moartă. Următoarul popas îl vom face la râul Iordan, apa în care a fost botezat Mântuitorul Hristos. După-amiază ajungem la Marea Moartă. Timp liber pentru baie în Marea Moartă şi plajă. Cazare şi cină la hotel Ramada Dead Sea 4 * sau similar.

Ziua 3 – Joi, 03 octombrie | Marea Moartă - Kerak – Deșertul Wadi Rum

Mic dejun. Începem ziua cu vizitarea Castelului Kerak ce a fost construit în secolul al XII-lea. Castelul a fost contruit sub conducerea Payen le Boutiller, numit Lord al Transiordaniei. În trecut, aici locuiau moabiţii, asirienii şi apoi, nabatienii. Continuăm călătoria către deșertul Wadi Rum, o călătorie spre o altă lume, un loc liniștit si învechit. Imediat după ce ajungem, vom face safari 4x4. Seara, cină tradiţională beduină. Cazare la Wadi Rum Sand Rose Camp.

Ziua 4 – Vineri, 04 octombrie | Wadi Rum – Petra - Amman

Începem ziua prin vizitarea celei de a 8-a minune a lumii, Petra. Nu există nici o vizită completă a Iordaniei fără a vizita capitala vechiului regat nabatian. Orașul Petra pierdut de mult, sculptat în întregime de om în rocile de gresie de culoare roșiatică, îți pune imaginația la încercare. Locul său atipic și glorios, un tribut etern pentru o civilizație pierdută. Petra a fost punctul central de întâlnire a rutelor Nabatiene din Golful Piersic, Arabia de Vest și Marea Roșie. Aproximativ două mii de ani în urmă, Petra a devenit capitala imperiului Nabatian. Orașul era atât de renumit încât unul dintre regi, Aretas IV, este chiar menționat în Biblie. Bogătia natural a zonei montane se combină într-un mod superb cu cultura rafinată și cu arhitectura masivă. După vizitarea orașului Petra, ne îndreptăm către Amman. Cazare şi cină la hotel Sparr 3* sau similar.

Ziua 5 – Sâmbătă, 05 octombrie | Amman – București - Iași

Mic dejun. Ne îndreptăm către Jerash una dintre cetățile romane cel mai bine păstrate din Orientul Mijlociu. Intrăm in Jerash prin poarta monumentală de unde ne îndreptăm către Piața Ovală străbătând la pas “bulevardul coloanelor” care reprezintă coloana vertebrală a Jerashului. Transfer către aeroportul internațional din Amman pentru check-in și îmbarcare pe zborul cu destinația București. Decolare la ora 22:05, sosire în București la ora 00:45. Transfer către Iaşi cu autocarul, cursă regulată.

   Adult în cameră dublă           525 €
   Adult în cameră single           640 €
  Reducere Early Booking pentru înscriere până la data de 31.05.2019  
            30 €  

Servicii incluse:

- 4 nopți de cazare cu mic dejun și cină la hoteluri de 3* si 4*

- Bilet de avion București – Amman – București

- Bagaj mic de mana – 40x20x25

- Transport cu autocar local modern dotat cu aer conditionat pentru tot traseul

- Intrarile la obiectivele turistice (Petra, Jerash, Muntele Nebo, Madaba. Wadi Rum)

- Plimbare cu jeepul 4x4 in desert

- Obtinerea vizei

- Taxele de oras

- Ghid local vorbitor de Lb. Romana

- Însoțitor de grup

Servicii neincluse:

- Taxele de aeroport - 95 euro

- Bagaj de cală

- Asigurare medicală

- Transfer Iași – Otopeni – Iași – 100 lei

- Bacsisurile pentru sofer si ghidul local

- Bauturile la mese

Condiții de plată:

- 50 euro la înscriere

- 150 euro pana la 30.07.2019

- Restul de plată până pe 15.09.2019

Acte Necesare:

Pasaport simplu electronic, valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara – Nu este permisa intrarea in Iordania cu pasaport temporar
Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți
Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal