Anglia, Irlanda de Nord si Scotia

More Views

Anglia, Irlanda de Nord si Scotia

 

Availability: Out of stock

Details:

Tarif: de la 955 € / persoana in camera dubla 


Plecare din: Iasi


Transport: Autocar + Avion


Perioada: 07 - 20 mai 2019, 13 nopti/ 14 zile


Ce vizitam?


Budapesta, Viena, Munchen, Reims, Caterbury, Londra, Windsdor, Oxford, Manchester, Liverpool, Dublin, Giant Causeway, Podul Carrick a Rede Rope, Belfast, Glasgow, Loch Lomond, Invernress, Edinburgh

Ziua 1 – Marţi, 07 mai | Iași - Budapesta

Întâlnire luni seară spre marţi la ora 21:45, în fața magazinului Market fostul magazin Billa (gară), plecare la ora 22:00, pe traseul Iași – Budapesta unde vom ajunge după-amiază, cazare la hotel. După check in, tur panoramic în Budapesta unde vom putea admira Citadela, Opera, Piața Eroilor, Parlamentul, Palatul Regal, Catedrala Regală. Cazare la hotel Expo Congress 4* sau similar.


Ziua 2 – Miercuri, 08 mai | Budapesta – Viena - Munchen

Mic dejun. Plecare din Budapesta către Viena. Vizităm oraşul imperial începând cu un tur panoramic al Ring-ului (Ringstrasse), unde vom admira Parlamentul, Opera, Primăria, după care continuăm pietonal din Piaţa Maria Tereza, trecând prin curtea Palatului Hofburg, până la Domul Sf. Ştefan. Tranzităm Austria şi continuăm către Munchen. Cazare la hotel Mercure Airport Aufkirchen 3* sau similar.


Ziua 3 – Joi, 09 mai | Munchen – Stuttgart - Reims

Mic dejun. Guten Morgen! Pătrundem în centrul oraşului Munchen, capitala economică a Germaniei. Munchen impresionează prin arhitectura pe care o are, cu straduțele și farmecul lor aparte, cu clădirile atent îngrijite ce par desprinse din povești. Vom face un tur pietonal și vom vizita Karlplatz, Biserica Sf. Michael, Catedrala din Munchen, Marienplatz și Primăria Veche. Tranzităm Germania şi ajungem în Franţa la Reims. Cazare la hotel Ibis Reims Tinqueux 3* sau similar.

Ziua 4 – Vineri, 10 mai | Reims – Calais – Caterbury - Londra

Mic dejun. Reimsul este cunoscut pentru postavurile, țesăturile, jambonul, dar mai ales pentru vinurile spumante cunoscute sub denumirea de șampanie. Pătrundem în centrul orașului unde vom face o scurtă oprire pentru o vizită la Catedrala Notre Dame care, depășește dimensiunile Catedralei Notre Dame din Paris și este cunoscută ca locul de încoronare al vechilor regi francezi. Cele două turnuri de pe fațada au o înălțime de 81 m ce domină orașul. Catedrala conține nu mai puțin de 2200 de statuiete și este inclusă în partimoniul UNESCO începând cu anul 1991. Continuăm excursia către Calais de unde ne îmbarcăm pe ferry şi traversăm Canalul Mânecii. Ajunşi în Anglia, facem o primă oprire la Canterbury, un oraş din comitatul Kent al Angliei. Facem o plimbare pe străduţele oraşului, vizităm Catedrala Canterbury. Sosire seara în Londra. Cazare la hotel Ibis Styles London Walthamstow 3* sau similar.

Ziua 5 – Sâmbătă, 11 mai | Londra

Mic dejun. Rezervăm integral aceasta zi pentru vizitare oraşului Londra. Începem turul cu Palatul Buckingham cea mai renumită reşedinţă din Londra, reşedinţa Reginei şi asistăm la schimbarea gărzilor, un eveniment plin de muzică şi culoare. Continuăm către Abaţia Westminster unde au loc ceremoniile regale şi unde sunt încoronaţi regii şi reginele Marii Britanii, Palatul Parlamentului şi celebrul turn cu ceas Big Ben construit în 1859. Traversăm Tamisa pe podul Westmin ster, trecem pe lângă Ochiul Londrei şi ne îndreptăm către British Museum. De aici ne îndreptăm către Catedrala Sf. Paul, o biserică anglicană situată pe colina Ludgate Hill ce are o arhitectură impresionantă, continuăm cu Tower Bridge unul dintre simbolurile oraşului , Turnul Londrei cu un trecut glorios, iar pe seară timp liber în Trafalgar Square. Cazare la hotel Ibis Styles London Walthamstow 3* sau similar.


Ziua 6 – Duminică, 12 mai | Londra – Windsor - Oxford – Manchester

Mic dejun. Părăsim orașul Londra şi ne îndreptăm către Windsor, unde se află Castelul Windsor, cel mai mare şi mai vechi castel locuit din lume, locul unde Regina Elisabeta a II-a îşi petrece frecvent weekendurile. Vom admira o parte din apartamentele regale decorate cu obiecte de artă de valoare inestimabilă, Capela St. George, unde se află mormintele a 10 monarhi britanici, şi celebra casă de păpuşi a Reginei Maria, o creaţie unică în lume. Continuăm călătoria către Oxford, unul dintre cele mai celebre oraşe studenţeşti din lume, care îmbină de minune romantismul arhitecturii medievale cu forfota din centrul înţesat cu puburi. De aici, ne îndreptăm către partea de nord a Angliei, Manchester. Cazare la hotel Travelodge Manchester Central* sau similar.

Ziua 7 – Luni, 13 mai | Manchester - Liverpool

După micul dejun, începem turul oraşului Manchester. În prima parte a zilei, vom face un tur pietonal către Catedrala din Manchester şi Manchester Arena. Coborâm către centrul oraşului unde vom admira Primăria şi Opera. Vizităm unul dintre cele mai apreciate muzee din Anglia, Muzeul Ştiinţei şi Industriei, aşezat pe situl celei mai vechi gări din lume. Cele 12 galerii ale sale include Power Hall, cu maşinile sale cu aburi din epoca de aur a industriei textile, precum şi automobile de epocă fabricate în Manchester, cum ar fi un Rolls Royce din 1904. Părăsim oraşul Manchester şi ne îndreptăm către Liverpool, situate la doar 34 de mile. Ajungem în Liverpool, care şi-a creat o reputaţie mondială graţie iubirii faţă de fotbal. Oraşul are un patrimoniu cultural impresionant, având mai multe clădiri listate în Patrimoniul Mondial UNESCO. Oraşul Liverpool este oraşul în care s-a născut legendara trupă Beatles. Vizităm Catedrala Liverpool şi vechiurile docuri. Cazare la hotel Travelodge Liverpool Exchange Street* sau similar.

Ziua 8 – Marţi, 14 mai | Liverpool – Dublin

Mic dejun. Ne îndreptăm către Holyhead, locul de unde ne îmbarcăm pe ferry cu destinaţia Dublin, Irlanda. Traversarea cu ferry durează 3 ore şi 15 minute. Debarcăm la Dublin şi începem vizitarea capitalei Republicii Irlanda: Castelul din Dublin (fosta reşedinţă regală, astăzi important complex guvernamental irlandez), Biserica Sf. Patrick, Trinity College (cea mai veche universitate din Irlanda), celebrele străzi Grafton şi Kildare, Piaţa Merrion unde se află casa lui Oscar Wilde, Strada O’Connell şi Parcul Pheonix. Dupa terminarea turului, ne îndreptăm către Guiness Hoptstore unde vom putea gusta un pahar din cea mai faimoasa bere din lume. Cazare la hotel Travelodge Pheonix Street 3* sau similar. 

Ziua 9 – Miercuri, 15 mai | Dublin – Giant Causeway – Podul Carrick a Rede Rope - Belfast

Mic dejun. Plecam spre coasta Antrim pentru vizitarea unuia dintre cele mai spectaculoase poduri din lume. Carrick-a-Rede este un pod de frânghii ce se desfăşoară deasupra unei prăpastii de 30 m adâncime, unind Irlanda de micuţa insulă Carrick. Vizitatorii curajosi vor fi pe deplin răsplătiţi cu o panoramă superbă. Un alt obiectiv ce nu poate lipsi din niciun tur al Irlandei de Nord, Giant’s Causeway, un sit intrat în patrimonial mondial UNESCO, fiind adesea menţionat ca “a opta minune a lumii”. Giant’s Causeway este o formaţiune geologică impresionantă formată cu peste 60 milioane de ani în urmă, când lava fierbinte răcită rapid de apa mării a fost cristalizată şi transformată în peste 40.000 de coloane poligonale. Cazare la hotel Holiday Inn Express Antrim 3* sau similar.

Ziua 10 – Joi, 16 mai | Belfast – Glasgow

Mic dejun. Începem ziua prin vizitarea uriaşului muzeu dedicat transatlanticului Titanic, de la întocmirea planurilor de concepţie şi până la naufragiul acestuia, deschis in 2013, la Belfast, oraşul unde a fost construit celebrul pachebot în urmă cu mai bine de 100 de ani. Clădirea muzeului are şase niveluri, este amplasată în zona fostelor şantiere navale din Belfast şi are forma unei stele, ale carei patru braţe seamană cu provele unor nave. Cele patru aripi ale muzeului sunt construite la scara provei pachebotului Titanic, naufragiat pe 15 aprilie 1912, în cursul călătoriei sale inaugurale de la Southampton la New York. Continuăm călătoria în centrul oraşului Belfast unde vom putea admira clădirile Operei şi Primariei din Piaţa Donegall, Crown Bar unul dintre cele mai vechi baruri, datând din 1885. După-amiază traversăm cu ferry-boat-ul în Scoţia, la Cairnryan şi continuăm itinerariul către Glasgow, cel mai popular oraş scoţian. Cazare la hotel Travelodge Glasgow Queen Street* sau similar.

Ziua 11 - Vineri, 17 mai | Glasgow

Mic dejun. Dedicăm întreaga zi descoperirii oraşului Glasgow. În prima parte a zilei vom vizita Geleria de Artă şi Muzeul Kelvingrove, căminul cuvenit pentru o colecţie de artă cuprinzând lucrări de Botticelli, Rembrandt şi Monet considerată drept “una dinre cele mai măreţe colecţii de stat din Europa”. Continuăm să vizităm catedrala medievală St. Mungo şi colecţia Burell, Universitatea şi Piaţa George. Seara se poate opta pentru o excursie opţională către distilaria renumitului whiskey Glengoyne unde vom face un tur şi vom descoperi secretul gustul unui whiskey cu adevărat scoţian. Cazare la hotel Travelodge Glasgow Queen Street* sau similar.

Ziua 12 –Sâmbătă, 18 mai | Glasgow – Loch Lomond – Luss - Inverness

Mic dejun. In această zi vom călători pe malul lacului Lomod, cel mai mare şi spectaculos “loch” din Marea Britanie, dominat de silueta masivă a Muntelui Ben Lomond. Ne vom opri în micutul sat Luss unde vom admira casele tradiţionale împodobite cu flori. Continuăm călătoria în descoperirea legendelor ce învăluie Loch Ness-ul, urmând să facem o croazieră pe celebrul lac şi să vizităm castelul Urquhart ce datează din secolul al XIII-lea. Cazare la hotel Travelodge Inverness City Centre* sau similar.

Ziua 13 –Duminică, 19 mai | Invernress – Edinburgh

Mic dejun. Una dintre cele mai frumoase zile din circuit va avea în prin plan capitala Scoţiei, Edinburgh. Ajunsi în Edinburgh vom vizita principalele atracţii ale unuia dintre cele mai fascinante oraşe din lume. Capitala Scoţiei se întinde pe mai multe dealuri şi este atât de frumoasă încât a fost numită “Atena Nordului”. Ne vom plimba pe Princess Street, cea mai aglomerată stradă din oraş, ideală pentru cumpărături. În partea din sud vom vizita Castelul Edinburgh, construcţie pe marginea unui vulcan la 120 m deasupra oraşului, Clădrirea Parlamentului, Palatul Holyroodhouse şi catedrala istorică a Edinburghului, St. Giles. Cazare la hotel Travelodge Edinburgh Central* sau similar.

Ziua 14 –Luni, 20 mai | Edinburgh – Liverpool

Mic dejun. Timp liber la dispoziţie pentru ultimele cumpărături. La ora 13:00, ne îndreptăm către aeroportul din Liverpool. Ajungem la ora 18:30 la aeroportul din Liverpool unde ne îmbarcăm pentru zborul direct către Iași cu compania Wizzair care decolează la ora 21:20 ora locală și aterizează în Iaşi la ora 02:50 ora locală.

   Adult in camera dubla             955 €   
   Adult in camera single            1355 €   
  Al 3-lea adult in camera dubla cu pat suplimentar              895 €   
  

Servicii incluse:

- 13 nopți de cazare la hoteluri de 3* cu mic dejun (Majoritatea hotelurilor din Marea Britanie, dintre care şi lanţul Travelodge, nu sunt clasficate pe stele dar sunt recomandate a fi 3* superior)

- Bilet de avion Liverpool – Iași

- Bagaj de mână 55x40x20 cm, maxim 10 kg

- Transport autocar

- Bilete feribot pentru toate traversările (Franţa – Anglia, Anglia – Irlanda, Irlanda – Scoţia)

- Parcările, taxele de drum și pod

- Însoțitor de grup

Servicii neincluse:

- Intrările la obiectivele turistice

- Bagaj de cală

- Taxele de aeroport – 95 euro (pot suferi modificări până la emiterea biletelor)

- Taxele de oras

Termene de plata:

- 200 euro la înscriere

- 300 euro pana la 28.02.2019

- Restul de plata pana pe 15.04.2019

Acte Necesare:

Carte de identitate valabilă sau pașaport valabil

Procură notarială pentru persoanele sub 18 ani care nu sunt însoțite de părinți sau doar de unul dintre părinți

Cazier judiciar pentru persoana însoțitoare, dacă nu este părinte sau tutore legal

Informatii suplimentare:

Selectarea locurilor în autocar se face în ordinea înscrierilor.

Ghidul poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice fără a afecta structura programului.